DIN-EN-131-2

Létráink megfelelnek az új DIN-EN-131-2 szabványnak.
Részletek itt.

Minőségi létrák és állványok

Cégünk a GutFIX Kft. 2009. eleje óta a Günzburger Steigtechnik GmbH magyarországi importőre és forgalmazója.

Elérhetőségeink

Mobil: +36 209 320 897
Tel.: +361 246-5068
E-mail: info@gutfix.hu

Google+
Pinterest
Blogger

Mezőgazdaság: profi minőséggel a leesés elkerüléséért

Ha  Robert Meyer- egy mezőgazdasági kisvállalkozó- a felmászáskor csak sejtette volna, hogy az általa használt létra a tervezett rakománypolc tisztításához abszolút alkalmatlan, akkor a 40 éves vállalkozó 2 csonttörést és sok bosszúságot megtakaríthatott volna. Így azonban az akció a kórházban végződött kétoldali csuklótöréssel és legalább 4 hét munka kieséssel.

„ A létrákkal nem is foglalkoztunk; ezek ott vannak az udvaron, és egyszerűen fogtuk és használtuk őket mindenre” mondja a vállalkozó, utólag persze már rájött: a barkácsáruházi no name létra stabilitása nem volt elegendő. Meyer úr a polcok tisztítása közben túlságosan kihajolt, a létra eldőlt és a gazda leesett. A 1,5 méter magasságból történő leesés bőven elegendő volt mindkét csuklója eltöréséhez. Ami különösen bosszantó; a baleset éppen aratási időszakban történt, és tetemes többletköltséget okozott.

A kórházból való eltávozása után Meyer úr prioritás listáját a következő 2 dolog vezette: a régi létra azonnali eltakarítása után egy stabil sokcélú létra beszerzése a bajor minőségi gyártó, a Günzburger Steigtechnik szortimentjéből.  „ Alaposan utánanéztem a témának, és feltűntek a kemény igénybevételt is jól tűrő profi minőségű Günzburger létrák „ – magyarázta a gazda.

„Saját kárán tanul az ember” tartja a népi bölcsesség. Aki már az elején bölcsen dönt, elkerülheti a bosszúságokat. Ezzel szeretnénk felkelteni a mezőgazdaságban dolgozók figyelmét arra, hogy időben gondoljanak a biztonságukra; mindegy, hogy polcról, silóról, padlásról, vagy egyéb magasban végzett munkáról van szó: akinek fel kell másznia, gondoskodjon róla, hogy a fel-és a lemászás biztonságosan történjék. Minden felhasználási célra megtalálható a megfelelő „létra technika”. A Günzburger létrák több mint 1.600 fajtáját kínáljuk a széria programunkban: létrákat, áthidalókat, lépcsőket,dobogókat, és különböző gurulóállványokat. Ezen túlmenően számos egyedi kivitelt is kínálunk a mindennapi biztos és hosszú élettartamú használathoz.

Azt, hogy mezőgazdaságnak még komoly felvilágosító igénye van, alátámasztja az Európai Biztonsági-és Egészségvédelmi Szervezet is. A legutóbbi kutatási eredményeik szerint a mezőgazdaságban foglalkoztatottak kevesebb, mint harmada ismeri a munkahelyi kockázatokat.

Summa Summarum: profiknak profi eszközök kellenek olyanok, amelyekre minden helyzetben száz százalékban hagyatkozhatnak.

Ehhez nyújtunk Önöknek segítséget a megfelelő termék kiválasztásában: www.gutfix.hu