Óvakodj a jégtakarótól: A günzburgi megoldás elhárítja a veszélyt

Lépjen kapcsolatba velünk!


Biztonság az utakon

Biztonság az utakon: A teherautó-vezetők megtisztíthatják járműveiket a hótól és a jégtől a günzburgi jégmentesítő rendszerek segítségével. Fotó: Munk Günzburger Steigtechnik

A balesetek télen újra és újra előfordulnak, mert a jégtakarók leválnak a teherautó tetőiről vagy buszokról. A Munk Günzburger Steigtechnik jégtelenítő rendszereinek és jégtelenítő  állványainak segítségével ez a veszély elhárítható és a közúti biztonság jelentősen növelhető. A helyhez kötött rendszerekkel és moduláris felépítésű állványzattal, valamint a mobil jégtelenítő állványokkal a minőségi gyártó széles választékot hordozza a nagyobb közúti biztonság érdekében. Míg a helyhez kötött berendezéseket elsősorban szervizterületeken, teherautó-megállókban vagy közvetlenül a szállítmányozók és vállalatok telephelyein használják, a mobil állványzat lehetővé teszi a teljesen helyfüggetlen „jégtelenítést” is.

Legyen szó gondatlanságról, hanyagságról, időnyomásról vagy a megfelelő felszerelés hiányáról – túl gyakran a távolsági vezetők nem tisztítják meg járművük tetőit és ponyváit a hótól és a jégtől. A teherautók jégtelenítése nem freestyle, hanem abszolút kötelesség. A Közúti Közlekedési Szabályzat már az (1) bekezdésben előírja, hogy más úthasználó nem kerülhet veszélybe.

Biztonság az utakon:

Biztonság az utakon: A teherautó-vezetők megtisztíthatják járműveiket a hótól és a jégtől a günzburgi jégmentesítő rendszerek segítségével. Fotó: Munk Günzburger Steigtechnik

Jégtelenítő rendszereivel és állványzatával a Munk Günzburger Steigtechnik rendelkezik a megoldással. „A veszély felismerve, a veszély elhárítva. Örülök, hogy egyre több vállalat telepíti a jégtelenítő rendszereinket a raktáraikba. A hóban, a jégben és a csapadékban gazdag tél, valamint a hosszú hideg időszakok sokaknak megmutatták, mennyire fontos a járművek jégtelenítése. A jégtelenítő rendszereink és a jégtelenítő rendszerek iránti kereslet meredeken megnőtt” – mondta FerdinandMunk, a Munk Csoport tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A Munk Günzburger Steigtechnik ügyfelei egy praktikus moduláris rendszeren keresztül gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan szerelhetik össze a helyhez kötött jégtelenítő rendszereket és állványzatot. A jégtelenítő rendszerekhez három különböző platformhossz (1270, 1870 vagy 3070 mm) áll rendelkezésre a megfelelő lépcsőmodullal. A rendszerek nagy szilárdságú, stabil és különösen robusztus alumíniumprofilokból állnak, acélrácsból és stabil alépítményből készült platformburkolattal. Az 5210 mm-es szabványos platformhosszúságú helyhez kötött állványzat egyedileg is adaptálható az ügyfél igényeihez. A lépcsőkön lévő korlátok, a homlok és a hosszú oldali korlátok, valamint a biztonsági ajtók maximális biztonságot nyújtanak a járműveken való gyaloglás és munka során.

jégmentesítés

A buszokat is rendszeresen jégmentesítésre kell szállítani. Fotó: Munk Günzburger Steigtechnik

A Munk Günzburger Steigtechnik a mobileszközökön is kínál jégtelenítést. A jégtelenítő keret mobil változata négy forgatható görgőn keresztül mozgatható, és szerszámok nélkül gyorsan és biztonságosan beállítható. A telepítést dugócsatlakozásokon és önzáró karmokon keresztül végezzük. A „Jégtelenítő mód” mottóval a görgős állványokat egy rácsos konténerben is el lehet rejteni a szállításhoz, és teherautóra rakhatók, hogy különösen rugalmasan és helytől függetlenül használhatók legyenek.

A Munk Günzburger Steigtechnik jégtelenítő rendszerei és állványzata egész évben készen állnak, teljesen időjárásállóak és karbantartásmentesek. „Ily módon nyáron is használhatók, például a teherautó ponyvájának javítására” – magyarázza Ferdinand Munk. Az építkezések a bajor minőséggyártó standard programjának részét képezik, amely nemcsak négy héten belüli gyors szállítást tesz lehetővé, hanem nagyon jó ár-teljesítmény arányban is tükröződik.